De Fargesia Jiuzhaigou is een bamboe soort dat erg snel groeit tot een mooie haag. Dit zorgt voor privacy in jouw tuin! Daarbij heeft deze haag nog een voordeel. De Fargesia Jiuzhaigou is een niet-woekerende bamboe, wat wil zeggen dat deze bamboe niet uit zichzelf je tuin overneemt. De stengels van deze bamboe zijn groen met witte strepen. De bloei van de Fargesia Jiuzhaigou is paarsrood en verschijnt in mei en juni.

Als je de Fargesia Jiuzhaigou wilt planten, dan kun je dit het beste in februari of maart doen tot in de late herfst. Om de Fargesia Jiuzhaigou te verzorgen heeft deze bamboe minimaal 6 uur zonlicht nodig per dag. Geef de Fargesia Jiuzhaigou in de zomermaanden een keer per twee weken water, in de wintermaanden is een keer per maand voldoende.

Wil je de Fargesia Jiuzhaigou snoeien? Dan kun je dat het beste doen in de maand mei of juni. Daarbij is het belangrijk dat je deze bamboe plaatst in een humusrijke grond, gebruik hiervoor dan wat extra tuincompost. Ook af en toe organische meststoffen zal de groei stimuleren.

De bamboe is een prachtige plant, dit door de mooie rode kleur. Dit is een echte eyecatcher in jouw tuin! Daarbij kun je deze plant ook mooi combineren met verschillende planten en bloemen. Wil jij graag een bamboe plant in jouw tuin, maar twijfel je nog? Informeer dan eens naar de verschillende soorten!

Je kan hiervoor online kijken bij Haagplanten Heijnen.