Het bijzondere aan Dahlia’s is dat ze uit knollen groeien. Je kan de Dahliaknollen kopen vanaf maart tot en met juni. Koop Dahliaknollen bij een tuincentrum of online winkel voor bloembollen en planten.

Plant de knol in goed bemeste grond. Zo diep, dat het uiteinde waaruit de plant groeit, nét onder de grond zit. Plant de knol niet op z’n kop, want dan groeit hij niet uit. Je moet wel geduld hebben, want pas na minimaal 5 weken komt er een plantje uit de knol.

Vanaf de vroege zomer kan je ook Dahliaplanten bestellen. Je koopt dan een Dahlia in pot. Die kan je ook in de tuin zetten. Of je houdt de Dahlia in een pot op je terras. Intratuin heeft veel varianten te koop.

Staat de plant in een pot met gat voor de afwatering? Neem dan eens een kijkje onder de pot. Groeien de wortels uit het afwateringsgat? Dit is een van de duidelijkste tekens die je kunt vinden: de plant is absoluut toe aan een groter formaat pot. Maak de wortels voorzichtig los van de onderkant tijdens het verpotten zodat ze niet te veel beschadigen.
Ook van bovenaf kunnen de wortels van een plant gaan uitsteken. Als dat het geval is, helpt even wat aarde erbovenop gooien niet meer. Dit kun je namelijk niet eindeloos blijven doen. Echt tijd voor een nieuwe pot dus.